5 Mart 2011 Cumartesi

Dereotlu poğaça

Bu poğaçanın kokusunu çok seviyorum. dereotu ayrı bir koku ve tat veriyor. Tabiki içide zeytin ezmeli olacak. tarfine gelince;
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 pk yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
yarım demet dere otu
tuz
aldığı kadar un
Yapılışı;
sütü ılıtıp şeker ve mayayı ilave edip mayanın çözünmesini sağlayın. 10 dk mayanın kabarmasını bekleyin. dahasonra yumurta , yağ , dere otunu ve tuzu ilave edip karıştırın . Unu ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun . üzerini kapatıp bir saat kadar ılık bir yerde mayalanmasını sağlayın. Ben içerisine 1 çay kaşığı kadar zeytin ezmesi koyuyorum.Bu poğçaya çok yakışıyor. siz sade veya peynir koyabilirsiniz. Yağlanmış fırın tepsisine yumurta büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kokusuna bayılacaksınız. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder