5 Mart 2011 Cumartesi

ÇİKOLATALI MAKARON


MALZEMELER

150 gr yumurta akı
60 gr toz şeker
20 gr kakao
150 gr toz badem
300 gr pudra şekeri
 bir çimdik tuz

Kreması İçin

120 gr bitter kuvartür çikolata
120 ml krema

YAPILIŞI
Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile çırpmaya başlayın yavaş yavaş toz şekeri ekleyip kıvamlı hale gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta kakao, toz badem ve pudra şekerini birlikte eleyin. Bir spatula yardımı ile tüm malzemeyi karıştırın. Bu aşamada yumurta aklarını söndürmemeye çalışın.( aynı yönde alttan üstte doğru karıştırın.)hamuru sıkma torbasına koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3-4 cm çapında daireler şeklinde sıkın. Hamur bitince tepsiyi 1-2 defa hızlıca tezgaha vurun(oluşan tepeler ve hava kabarcıkları kaybolsun)
Makaronların üzeri kuruyana kadar yarım saat kadar bekletin. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Makaronları koyduktan 2 dk sonra fırın kapağını aralayıp tahta bir kaşık koyun ve aralık olarak pişirmeye devam edin. 5 dk sonunda makaronlarınız eteklenmeye başlayacaktır.10-12 dk sonra fırından çıkarabilirsiniz. Makaronlarınızı yağlı kağıttan ayırdıktan sonra tel ızgarada soğutun.
İki makaron arasına kremanızı sürerek birleştirin. Kapalı bir kap içerisinde buzdolabında muhafaza edin .Tercihen 1 gün dinlendikten sonra yiyin.
kremesı için ganaj hazırlayın.

Afiyet olsun...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyorda tar,f nerde

    YanıtlaSil
  2. Elif hanım
    daha önce tarif yazmıştım ama yanlışlıkla silinmişti.
    sizin için tekrar yazdım. Umarım yapar ve beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil