Bayram tatlısı olarak şekerpare yaptım. Tadı
enfesti. Yapmanızı tavsiye ederim.
Herzamanki tarften farlı olarak bu sefer tereyağ
kullandım tadına doyamadık.
Bir tepsi şekerpareden eser kalmadı. Tabii çoğunu
ev halkı yedi.
Malzemeler
200 gr tereyağ
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
2 yumurta
yarım paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı irmik
aldığı kadar un
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2,5-3 bardak su
YAPILIŞI
öncelikle oda ısısındaki yağı biraz yoğurarak
çalıştırmalıyız.
Daha sonra pudra şekerini ilave edipkarıştıracağız.
Sonra sırasıyla yumurtayı ilave et karıştır.
Sonrada irmiği kat. Biraz un ve kabartma tozunu ilave et.
Unun miktarına gelince ele yapışmayan kurabiye
kıvamında bir hamur olacak.
Sonra ceviz
büyüklüünde parçaları yuvarlayarak tepsiye diz.
Tepsiyi yağlamaya gerek yok çünkü yağlı bir hamur.
Üzerine ben kayısı çekirdeği koydum . sizde çekirdek veya fındık
koyabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif
pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarçıkmaz soğuk şerbeti dökün.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder