7 Mart 2011 Pazartesi

Diş buğdayı kurabiyeleri


Diş buğdayında misafirerinize ikram edebilirsiniz.

HAVUÇLU-TARÇINLI KEK


Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1-2 tatlı kaşığı tarçın
1 büyük havuç rendesi
1 su bardağına yakın iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Yapılışı:
Öncelikle 3 yumurta iyice çırpılır. Daha sonra 2 bardak şeker ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sonra sırasıyla süt , yağ ve tarçın ilave edilir, karıştırılır. Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Çok yoğun bir kıvamı olmayacak kaşıkla kek hamurunu alıp tekrar kaba boşalttığınızda dökülen hamurun izi 1-2 saniye içinde kaybolacak ama dökerdökmez değil. Tüm malzemeler hazır olunca havuç rendesi ve cevizi ilave edip kaşıkla karıştırın. Fırınızı önceden 180 derecede ısıtın. Kalıbınızı önce yağlayıp sonra unlayın ve hamurunuzu boşaltın. Yaklaşık olarak 45-50 dakikada pişiyor. Kalıpta yaptığımız için pişme süresi uzun. Tepside daha kıssa sürede pişer. İlk 25 dakika sakın fırının kapağını açmayın. Birde kalıpta küçük fırında pişirirken içi pişmeden üstü çabuk yanıyor. 25 dakika sonra yada siz bakın. Yanmaya başlayınca üzerine alüminyum folyo koyun. Piştiğini anlamak için ise bir bıçak batırın temiz çıkıyorsa pişmiştir. Kalıbında biraz soğutup çıkarın . Ben üzerine pudra şekeri serpiyorum görüntüsü daha güzel oluyor.
Afiyet olsun

5 Mart 2011 Cumartesi

Nişasta kurabiyesi




Malzemeler
2  yumurta
1pk margarin
1 pk kabartma tozu
1/2 kğ mısır nişastası
1 avuç dolusu un
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri

Yapılışı
oda sıcaklığındaki yağı biraz yoğurup çalıştır.Daha sonra pudra şekerini ilave etkrema kıvamına getir.
yumurtayı kat ve hamura yedir. daha sonra nişasta , kabartma tozuunu ilave et.ben nişastayı tam yarım kilo değilde 400 gr kadar kullanıyorum daha sonra yoğunluğuna göre un ilave ediyorum. Ele yapışmayankulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluyor. üzerinw margarinin kağıdını kapatıpdolapta en az 15 dk dinlendiriyoruz. tepsiyi yağlamadan tepsiye istediğiniz büyüklükte toplar yaparak diziyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz. kızarma olamayacak resimde gördüğünüz gibi beyaz olacak . Fırından çıkıp soğuyunca üzerine pudra şekeri eliyoruz..
Afiyet olsun

Tarifler için bundan sonra http://malatyabutikkurabiye.blogspot.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz

ÇİKOLATALI MAKARON


MALZEMELER

150 gr yumurta akı
60 gr toz şeker
20 gr kakao
150 gr toz badem
300 gr pudra şekeri
 bir çimdik tuz

Kreması İçin

120 gr bitter kuvartür çikolata
120 ml krema

YAPILIŞI
Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile çırpmaya başlayın yavaş yavaş toz şekeri ekleyip kıvamlı hale gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta kakao, toz badem ve pudra şekerini birlikte eleyin. Bir spatula yardımı ile tüm malzemeyi karıştırın. Bu aşamada yumurta aklarını söndürmemeye çalışın.( aynı yönde alttan üstte doğru karıştırın.)hamuru sıkma torbasına koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3-4 cm çapında daireler şeklinde sıkın. Hamur bitince tepsiyi 1-2 defa hızlıca tezgaha vurun(oluşan tepeler ve hava kabarcıkları kaybolsun)
Makaronların üzeri kuruyana kadar yarım saat kadar bekletin. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Makaronları koyduktan 2 dk sonra fırın kapağını aralayıp tahta bir kaşık koyun ve aralık olarak pişirmeye devam edin. 5 dk sonunda makaronlarınız eteklenmeye başlayacaktır.10-12 dk sonra fırından çıkarabilirsiniz. Makaronlarınızı yağlı kağıttan ayırdıktan sonra tel ızgarada soğutun.
İki makaron arasına kremanızı sürerek birleştirin. Kapalı bir kap içerisinde buzdolabında muhafaza edin .Tercihen 1 gün dinlendikten sonra yiyin.
kremesı için ganaj hazırlayın.

Afiyet olsun...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Dereotlu poğaça

Bu poğaçanın kokusunu çok seviyorum. dereotu ayrı bir koku ve tat veriyor. Tabiki içide zeytin ezmeli olacak. tarfine gelince;
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 pk yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
yarım demet dere otu
tuz
aldığı kadar un
Yapılışı;
sütü ılıtıp şeker ve mayayı ilave edip mayanın çözünmesini sağlayın. 10 dk mayanın kabarmasını bekleyin. dahasonra yumurta , yağ , dere otunu ve tuzu ilave edip karıştırın . Unu ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun . üzerini kapatıp bir saat kadar ılık bir yerde mayalanmasını sağlayın. Ben içerisine 1 çay kaşığı kadar zeytin ezmesi koyuyorum.Bu poğçaya çok yakışıyor. siz sade veya peynir koyabilirsiniz. Yağlanmış fırın tepsisine yumurta büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kokusuna bayılacaksınız. Afiyet olsun...

ISPANAKLI REVANİ


Bir de yeşil revani olsun istedim. Aslında her zaman yaptığım tarif ama bu sefer görüntüsü fıstıklı olsun dedim. güzel olmuştu. misafirlerim beğendiler.
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
 1,5 su bardağı irmik           
  1,5      //     un
1 su bardağı yoğurt         
  1 paket kabartma tozu              
vanilya yada limon kabuğu
biraz ıspanak
Şerbeti için:
2,5 bardak şeker
2,5 bardak su
YAPILIŞI:
yumurta ve şeker iyice çırpılır.daha sonra yoğurt ve irmik ilave edilir. bu aşamada iyice yıkadığınız ıspanakları rondoda püre haline getirip ilave edin.kabartma tozu ve un elenerek ilave edilir. ben limon kabuğu tercih ediyorum. aroması daha güzel oluyor.(ununu ayarlarken revai kek kıvamında olacak. yağladığınız fırın tepsisine boşaltın. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin . çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
Ispanaklı revani fıstıklı gibi göründüğü için üzerine krem şanti sıkıp toz fıstık serptim.
Ben bu revaniyi ıspanaksız her zaman yaparım. yağsız olduğu için hafiftir. herkes çok beğenir. birde böyle denemek istedim ve ilk defa yaptım
Afiyet olsun

kremalı pasta


bebek kurabiyeleri











Erkek bebek kurabiyeleri

hoş geldin bebek setleri